1. Ik klik op de naam van een oefening, maar die gaat niet open.

  Als leerkracht hebt u toegang tot verschillende tabbladen, waar u onder meer de oplossingen van de oefeningen kunt raadplegen, de resultaten van de leerlingen kunt bekijken, groepen aanmaken, enz. Als u een oefening wil openen en oplossen, dan dient u eerst naar de tab ‘Oefeningen’ (Exercises) te gaan. Op die manier kunt u oefeningen openen en maken, en uw eigen resultaten bekijken.

 2. Ik zie de resultaten van mijn leerlingen niet, ook al hebben zij zich ingeschreven in een groep die ik heb aangemaakt

  1) Meld u aan en klik bovenaan op ‘Groepsresultaten’ (Group results).
  2) Vervolgens moet u een klas (of student) en een module (of mapje of oefening) kiezen. De inhoudstafel van de oefeningenmodules staat wel onder de klassenlijsten en het duurt ook eventjes voor ze verschijnt (ca. 10 sec.). Daardoor zit ze dus vaak enigszins verborgen – even naar beneden scrollen en u kunt de module kiezen waarvoor u de resultaten wil bekijken.
  3) In het overzicht dat aan de rechterkant verschijnt, kunt u de getoonde resultaten nog verfijnen door middel van een filter op datum en/of score. Ook kunt u ervoor opteren om niet alle resultaten te bekijken, maar enkel de beste of laatste resultaten.
  4) Als u de resultaten van een specifieke leerling wil zien, klik dan op zijn/haar naam. => U ziet alle resultaten die de gekozen leerling heeft behaald binnen de geselecteerde oefeningenmap.
  5) Als u wil kijken naar een specifiek resultaat, klik er dan op. => U ziet de oefening verschijnen zoals de student ze heeft ingevuld.

  Vergeet zeker puntje 2 niet, want als u niet de juiste groep of module kiest, krijgt u de indruk dat er helemaal geen resultaten te vinden zijn.

 3. Voor een van de cursussen is er een verandering van leerkracht gebeurd. Hoe kunnen we de groepscode overzetten van de ene leerkracht naar de andere?

  Het digiTAAL werkboek maakt gebruik van gedeelde groepen. Elke leerkracht binnen een bepaalde school/campus heeft automatisch toegang tot alle resultaten van alle leerlingen binnen de school/campus.